fbpx

5 SYYTÄ MIKSI JOKAINEN YRITYS TARVITSEE MODERNIT VERKKOSIVUT! (SEKÄ MITÄ HAITTAA VERKKOSIVUISTA MAHDOLLISESTI ON?)

Ensimmäinen asia, josta monet yritykset ovat valmiita säästämään ovat toimiva sekä laadukas verkkosivu tai verkkokauppa. Ryhdytään ajatusleikkiin: on vuosi 2019, lähes jokaisella Suomessa on älypuhelin sekä verkkoyhteys. Puhelinluetteloita ei ole enää jaettu useaan vuoteen. Asiakas tarvitsee tuotetta tai palvelua X, mutta ei tiedä mistä sitä saisi. Hän saattaa kysellä tuttaviltaan tai nähdä mainoksen sanomalehdessä (joiden lukeminen on muuten vähentynyt radikaalisti) mutta ei kuitenkaan ole vielä vakuuttunut. Todennäköisintä nykypäivänä on, että hän joko etsii palvelua/tuotetta hakukoneen avulla tai kysyy asiasta muilta sosiaalisessa mediassa ja saa vastauksena yrityksen www-osoitteen. WWW-sivuja voikin siis pitää nykyaikaisena ”virtuaalisena käyntikorttina” joka on jokaisen saatavilla 24/7.

1. Yrityksesi tiedot ovat saatavilla ympäri vuorokauden

Ihmiset etsivät tietoa kellon ympäri. Verkkosivujen avulla voit jakaa tietoa yrityksestäsi ympäri vuorokauden: aukioloajat, sijainti, mitä yritys tekee, yhteystiedot sekä muuta mahdolliselle asiakkaalle kiinnostavaa sisältöä (blogit yms.). Monet asiakkaani ovat joutuneet hoitamaan lähes kaiken asiakaspalvelun (aukioloaikojen sekä tarkan sijainnin kertominen yms.) puhelimitse. Toimivalla verkkosivulla säästetään myös aikaa ja vältetään näitä “turhia” puheluita tai kyselyitä. Elämä onkin siirtynyt entisestä hektisempään suuntaan ja asiakkaideni verkkosivuilla kävijöistä n. 60-70% ovat mobiililaitteen käyttäjiä, joita kiinnostavat erityisesti edellä mainitut tiedot.

2.Voit kertoa yrityksestäsi visuaalisesti

Verkkosivun avulla voit kertoa yrityksestäsi tekstin lisäksi myös kuvin sekä videoin. Tämä on erityisen tärkeää, jos yrityksesi myy mitä tahansa tuotteita. Ihmiset muistavat visuaalisen sisällön n. 65% paremmin kuin pelkän tekstin. Lisäksi kuvat ja videot myyvät tuotetta huomattavasti paremmin kuin pelkkä kuvailu tekstin avulla. Siksi onkin erityisen tärkeää, että esimerkiksi ravintolat esittelevät miljöötään sekä annoksiaan ja vaatekaupat vaatteitaan. Jos näin ei ole, ei asiakas osaa verrata yritystäsi muuhun näkemäänsä sisältöön ja jättää luultavasti tulematta.

3. Yrityksesi näkyvyys kasvaa

Tilastokeskuksen mukaan 82% suomalaisista käyttää internetiä päivittäin. Muunnettuna väkiluvuksi tarkoittaa se, että yritykselläsi on mahdollisuus tavoittaa 4,51 miljoonaa ihmistä päivittäin. Tämä on kuitenkin käytännössä mahdotonta mutta edes 0,1 prosentin tavoittaminen toisi verkkosivullesi yli 4,51 tuhatta päivittäistä kävijää. Jos heistä 2,5% (Eri toimialojen yhteenlaskettu keskiarvo konversioiden eli ostojen osalta) ostaisi tuotteesi, tekisi se päivässä lähes 95 (94,7) kauppaa. Jos yritykselläsi ei ole verkkosivuja, jäät kaikesta tästä myynnistä paitsi.

No alt text provided for this image

4. Voit hyödyntää verkkosivujasi markkinoinnissa

Hyvä verkkosivu on yksi toimivan markkinointistrategian kulmakivistä. Verkkosivu soveltuu erityisesti digimainontaan mutta toimii myös apuna muunlaisessa markkinoinnissa. Esimerkiksi tapahtumamarkkinoinnissa voimme pyytää kiinnostuneita osallistumaan kilpailuumme nettisivuillamme kädessä olevalla mobiililaitteella paperilapun täytön sijaan: saamme tiedot valmiiksi digitaalisessa muodossa, saamme asiakkaasta kerättyä tietoa jota on mahdollista käyttää markkinoinnissa myöhemmin (uudelleenmarkkinointi kyseiselle henkilölle tai suuntaa-antavaa tietoa sivulla kävijöiden iästä, sukupuolesta sekä asuinpaikoista) sekä saamme mahdollisesti asiakkaan jäämään verkkosivullemme tutustumaan tuotteisiimme. Verkkosivu toimii myös apuna esimerkiksi lehtimainoksissa sillä monet suuntaavat yrityksen verkkosivulle katsomaan tarjontaa mainoksen nähtyään.

Mobiililaitteiden käytön yleisyys on tärkeää huomioida verkkosivujen markkinoinnin hyödyntämisessä

Verkkosivujen hyödyntämiseen markkinoinnissa kymmeniä eri tapoja ja esittelen niitä blogissani tulevaisuudessa.

5. Suhteellinen edullisuus

Meillä verkkosivutoteutukset maksavat alkaen 750€ + ALV. Yleisimmin Suomessa edulliset verkkosivut toteutetaan WordPress-alustalla, joka on yksi helppokäyttöisimmistä verkkosivualustoista. Näin tilaaja pystyy myös itse tekemään pieniä muokkauksia sivulle maksamatta siitä toiselle yritykselle. Verkkosivujen toteutuksen lisäksi jää maksettavaksi vuosittainen hosting-maksu, joka riippuu asiakkaan valitsemasta hosting-paketista (Yleensä n. 100-150€/vuosi, sisältää myös domainin eli verkkosivun osoitteen). Kun verrataan tätä esimerkiksi lehtimainoksen hintaan, on hinta erittäin kohtuullinen: lehtimainos näkyy mahdolliselle asiakkaalle vain kerran, kun taas verkkosivu on aina saatavilla ja kerää vierailuja tasaisesti ympäri vuoden. Nämä kaksi eivät kuitenkaan sulje pois toisiaan vaan toimivassa markkinointistrategiassa molemmat tukevat toisiaan.

Mitä haittaa verkkosivusta voi sitten olla?

  • Ylläpito voi tulla kalliiksi, jos et halua päivittää verkkosivuja itse, vaan käyttää siihen ulkopuolista yritystä. Monet yritykset tekevät verkkosivuja todella edullisesti ja “monimutkaisesti” ja tämän jälkeen veloittavat asiakkaalta satoja euroja päivityksistä. Kai tämäkin on tapa tienata mutta itse pyrin siihen, että asiakas voi luottaa saavansa laatua sekä käyttöohjeet, joiden avulla päivittäminen sujuu helposti.
  • Verkkosivut ovat tärkeää pitää ajan tasalla sillä asiakas voi ajatella yrityksen olevan jo suljettu, jos päivityksiä ei ole tehty pitkään aikaan. Alkuhuuman jälkeen verkkosivujen ylläpito jää ja olenkin monesti palveluja etsiessäni törmännyt sivuihin, jossa yhteystiedot tai edes puhelinnumero ei ollut ajan tasalla (takuuvarma tapa karkottaa asiakas).
  • Kovin kilpailuilla aloilla hakukoneoptimointi voi tulla todella kalliiksi sekä viedä aikaa. Pienille yrityksille onkin usein edullisempaa käyttää rahaa hakukonemainontaan itse hakukoneoptimoinnin sijaan.
  • Muutokset lainsäädännössä. Hyvänä esimerkkinä GDPR-tietosuoja-asetus, joka määrää miten yritysten tulee säilyttää asiakkaista keräämiään tietoja, kertoa mitä tietoja he keräävät ja mihin ne sitä käyttävät. Jos tästä koituu ongelmia, on luvassa mahdollisesti kovat sakot.

Jos luit tähän asti, mietit luultavasti verkkosivun perustamista tai päivittämistä. Uskon, että pystymme auttamaan teitä! Voit olla meihin yhteydessä sähköpostitse mikael@thetreesixty.com tai soittamalla 0400 505 873.

Related Posts